Polityka prywatności

I. Postanowienia ogólne

Niniejszy dokument stanowi integralną część „Regulaminu” i korzysta z pojęć tam zdefiniowanych. Polityka prywatności odnosi się do danych zbieranych od Użytkownika Serwisu podczas rejestracji oraz później w czasie korzystania z Serwisu.

§ 1. Administrator danych osobowych
1. Administratorem danych osobowych jest Finansowi.com NIP:  9691100736, REGON:  243292690. Dane osobowe przetwarzane są zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. 2002 r. Nr 101 poz. 926, ze zmianami).
2. Dane osobowe są podawane w sposób dobrowolny.

§ 2. Gromadzone dane
1.Dane zbierane automatycznie: adres IP, nazwa domeny, dane identyfikacyjne przeglądarki, typ systemu operacyjnego oraz inne dane automatycznie przekazywane przez przeglądarki.
2.Dane zbierane podczas kontaktu za pomocą formularza kontaktowego: adres e-mail, imię, nazwisko, numer telefonu.
3.Dane te są zbierane w celu efektywnego świadczenia usługi wyboru instytucji finansowej (np. banku, firmy oferującej pożyczki) i kontaktu ze strony takiej instytucji.
4.Wszystkie dane zbierane przez serwis internetowy: www.FinasnowaPrzystan.pl są dobrowolnie. Dane osobowe takie jak: imię, nazwisko, e-mail, numery telefonów oraz inne dane niezbędne do nawiązania kontaktu przez poszczególne instytucje finansowe są wykorzystywane wyłącznie przez firmę Finansowi.com do rejestracji użytkowników zainteresowanych kontaktem z doradcą kredytowym, doradcą banku, pośrednikiem ubezpieczeniowym lub doradcą innych firm z którymi firma Finansowi.com ma podpisana umowę współpracy oraz do wysyłki artykułów, informacji lub innych publikacji na które użytkownik wyrazi zgodę, dane nie są kopiowane, przetwarzane i wykorzystywane do żadnych innych celów. Rejestracja użytkowników zainteresowanych kontaktem z doradcami oraz otrzymywaniem materiałów o których mowa powyżej odbywa się za pomocą formularza kontaktowego i podlega ochronie zgodnie z obowiązującymi przepisami i procedurami.

§ 3. Cele gromadzenia danych
1. Dane są gromadzone do celów związanych z realizacją Usługi oraz celów marketingowych.
2. Dane zbierane podczas kontaktu są wykorzystywane tylko do odpowiedzi na Twoje pytania.

§ 4. Ochrona i zabezpieczenie Twoich danych
1. Finansowi.com NIP:  9691100736, REGON:  243292690 zobowiązuje się do ochrony danych zgromadzonych zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz zgodnie z najwyższymi standardami bezpieczeństwa i ochrony danych.
2. Twoje dane nie będą udostępniane ani sprzedawane żadnym podmiotom trzecim.
3. Twoje dane mogą być udostępnione tylko podmiotom upoważnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa.
4. Komunikacja pomiędzy twoją przeglądarką a naszym serwerem jest zabezpieczona przy pomocy protokołu SSL/TLS oraz ważnym certyfikatom wystawionym przez zaufane centra certyfikacji.
5. Baza danych jest zabezpieczona przed dostępem osób trzecich.

§ 5. Zmiana danych
1. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych masz prawo do dostępu do swoich danych, ich poprawienia, usunięcia danych oraz prawo sprzeciwu w przypadkach wymienionych w ww. ustawie.
2. Jeżeli Twoje dane osobowe ulegną zmianie powinieneś/powinnaś je zaktualizować powiadamiając nas o tej zmianie telefonicznie, listownie na adres siedziby firmy lub mailowo na adres biuro@finansowaprzystan.pl

II. Pełna treść klauzuli „zgoda na prztwarzanie danych osobowych”
Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Finansowi.com przekazanych przeze mnie w procesie obsługi oraz zawartych w przedłożonych dokumentach w celach związanych z teraźniejszym oraz przyszłym wykonywaniem usług pośrednictwa i doradztwa finansowego, w tym obejmującym monitoring procesu zawarcia umowy z wybraną instytucją finansową lub bankiem i związaną z tym koniecznością archiwizacji danych.
Wyrażenie zgody jest dobrowolne, jednak niezbędne do realizacji przez Finansowi.com usług doradztwa i pośrednictwa finansowego oraz przyjmuję do wiadomości, że mam prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawienia, zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (t.j. Dz. U. 2014 r. poz. 1182) Administratorem Danych Osobowych jest Finansowi.com NIP:  9691100736, REGON:  243292690

 

III. Polityka cookies

§ 1. Kwestie techniczne oraz „cookies” (ciasteczko)
1. W Serwisie wykorzystywane jest „cookies” – ciasteczko.
2.”cookies” jest używane do podtrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, do celów statystycznych oraz celów związanych z ulepszaniem Serwisu.
3.”cookies” zawiera dane służące do identyfikacji zalogowanego Użytkownika.
4.”cookies” nie zawiera danych osobowych.

§ 2. Zmiany w polityce prywatności
1. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany niniejszej polityki prywatności.
2. Zmiany będą publikowane na tej stronie.

§ 3.Zgodę na przechowywanie plików typu „cookies”
1. Użytkownik wyraża zgodę na przechowywanie przez Administratora na jego komputerze plików typu „cookies”, przez które należy rozumieć niewielkie pliki tekstowe, zapisywane w celu: utrzymania sesji Użytkownika (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej stronie wpisywać nazwy Użytkownika i hasła; tworzenia statystyk oglądalności dla naszych partnerów treściowych i reklamodawców; prezentacji reklam internetowych o treści najbardziej zbliżonej do zainteresowań Użytkownika; tworzenia ankiet internetowych i zabezpieczania ich przed wielokrotnym głosowaniem przez te same osoby. Pliki te nie gromadzą danych osobowych Użytkownika, nie zmieniają konfiguracji jego komputera, nie służą do instalowania bądź usunięcia jakichkolwiek plików, nie ingerują w integralność systemu bądź danych Użytkownika, nie są przetwarzanie przez inne serwisy internetowe i mogą być w każdym momencie usunięte przez Użytkownika.
2. Użytkownik w każdej chwili może zmienić ustawienia przeglądarki internetowej w celu uniemożliwienia przechowywania plików typu „cookies” na jego komputerze.

 

Brak zmiany ustawień cookies oznacza zgodę na wykorzystywanie ich w serwisie FinansowaPrzystan.pl

 

§ 4. Postanowienia dodatkowe
Treści zamieszczane w komentarzach do artykułów zamieszczonych w Serwisie nie zawsze są zgodne z naszymi poglądami. Każdy Autor ma suwerenne prawo do umieszczania własnych opinii w swoich publikacjach i jest z tego tytułu odpowiedzialny osobiście.

§ 5. Kontakt
Jeśli masz jakieś pytania dotyczące niniejszej polityki prywatności lub ochrony Twoich danych, prosimy o kontakt mailowy na adres biuro@finansowaprzystan.pl